EL Col.legi d’enginyers de Forests publica la notícia de la rehabilitació dels mòduls al seu web

Projecte de rehabilitació de mòduls escolars amb fusta recuperada

El CEFC participa en el projecte de rehabilitació interior dels mòduls escolars provisionals amb fusta recuperada

La Comissió d’Energies Renovables del Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya (CEFC), representada per l’Albert Castells, i la Comissió de Territori, Urbanisme i Medi Ambient, representada per la Sonsoles Letang, participen en el projecte de rehabilitació interior dels mòduls prefabricats de l’Escola Rural de Sant Quirze Safaja, que compta, com a material principal per a la rehabilitació, amb fusta recuperada.

L’objectiu del projecte és el de millorar la confortabilitat de l’interior dels mòduls prefabricats, fet que repercuteix directament en la disminució de la despesa energètica en calefacció del conjunt dels mòduls.

Aquesta escola rural és una de les moltes escoles de Catalunya que està instal·lada en mòduls prefabricats, a l’espera de la construcció de l’escola definitiva. El retard d’aquesta obra és el que va portar a l’Associació de Mares i Pares (AMPA) d’aquesta escola a buscar solucions per millorar els mòduls. L’AMPA va sol·licitar suport tècnic a entitats vinculades a la promoció de la fusta en l’àmbit de la construcció, i van acceptar elCol·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya (CEFC) i l’INCAFUST (l’Institut Català de la Fusta). Alhora, per tal de donar total fiabilitat al projecte, va cercar professionals del disseny d’interiors (Nutcreatives) per tal que lideressin la proposta. A més, el projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze Safaja i elDepartament d’Ensenyament de la Generalitat.

La proposta de l’AMPA consisteix en rehabilitar l’interior dels mòduls amb fusta recuperada (fusta reciclada provinent d’empreses catalanes de desmuntatge de mobles i estructures de fusta, transformant-les en materials aptes per a la construcció, en forma de taulons i llistons de fusta de mides estàndard), disposada de forma modular i col·locada amb peces d’ancoratge, per a què permeti la fàcil col·locació per part dels pares i mares (sense necessitat de perforar les parets dels mòduls) i la reutilització dels materials, per donar-los un segon ús en la futura escola definitiva (ja sigui com a prestatges, paviments, estructures, etc.)

Per poder costejar el projecte i per a la seva execució material, l’AMPA està cercant suport en diferents entitats, fundacions, empreses i particulars.

Podeu trobar més informació visitant la web de l’AMPA de l’Escola de Sant Quirze Safajahttps://escolasqs.wordpress.com/ .

A mesura que el projecte vagi avançant, el CEFC n’informarà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: